Skrevet 22.05.2014 kl.12:02. Ligger i kategorien Skole

1I Norge har vi tre typer makt: den lovgivende makten hvor det blir vedtatt lover, den utøvende makten som er regjeringen og forvaltningen og den dømmende makten som er domstolen. Mediene blir ofte kalt den fjerde statsmakt, og det med god grunn. Aldri før har mediene vært så store som de er nå, og de blir sannsynligvis enda større og viktigere med årene som kommer. 
 

En enkel definisjon på makt er det å få noen til å gjøre noe de ellers ikke ville ha gjort. Etter min mening stemmer dette på en prikk med hva media holder på med. Det finnes forskjellige typer av makt innenfor mediene, men når det gjelder internett så har det en sterk definisjonsmakt. Dette betyr at mediene, i dette tilfellet internett, setter dagsorden for hva vi er opptatt av.

Nå i 2014 er det mye snakk om kroppspress. Dette er et tema som har vært veldig mye i alle mediene i flere år. Særlig rett før sommeren er det veldig populært å skrive om kroppsrelaterte saker. Det som er synd er at media har så stor makt, at folk går på alt som står på alle blogger og nettaviser. Særlig unge jenter prøver å bli som de såkalte perfekte modellene på bildene, men de fleste klarer ikke å bli slik. Noe som egentlig er helt greit for det er umulig å bli like perfekt som de når de har blitt redigert så mye. Det som da er trist er at istedenfor å bli sunne og sterke, så sulter vi oss i hjel og ender opp med å bli syke.Et eksempel jeg vil trekke inn nå er bloggeren Kristina Andersen. Jeg mener at hun er en av de beste bloggerne vi har her i Norge og jeg synes det er utrolig bra at hun bruker makten sin på en positiv måte. De siste årene har hun blitt mer opptatt av trening og kosthold, men i motsetning til mange andre bloggere og nettaviser så bruker hun makten sin til å vise norske ungdommer hva som er bra og sunt. Hun får frem hva som er et godt, sunt kosthold og hvorfor trening er bra og gjør oss sterke. For henne handler det ikke om å bli tynnest mulig, men om å få en sunn sterk kropp. Det er akkurat slike personer vi burde bli påvirket av, ikke av negativt kroppspress i mediene.Det at media bruker makten sin til å egentlig forverre dagens ungdom synes jeg er veldig dumt. De har så stor makt og så mange påvirkningsmuligheter at de burde begynne med å skrive om viktigere ting og ikke få oss til å tenke negativt om oss selv. Ja, vi har ytringsfrihet og kan mene og si det vi vil, men vi er tross alt et demokrati og mediene er viktige fordi vi trenger å bli orientert om hva som skjer. De burde lære seg hvilke saker som er viktige å fremme og ikke skrive så mye om hvor tynn man skal være til sommeren.

- Tonje Lütcherath OlsenHei! Jeg heter Tonje Lütcherath, er 17 år og fra Haugesund. Her kommer jeg til å gi dere et innblikk på hverdagen min som blant annet består av verdens beste venner og familie, mote og sminke. Håper du liker bloggen min! Kontakt/sponsing: tonjeloblogg@gmail.com.


Bloggdesign

hits